Сильна молитва від гніву та роздратування

Якщо дитина дратує

Навіть самому довгому батьківського терпінню настає кінець. Серед людей немає тих, хто хоча б один раз не гнівався на своє чадо, причини роздратування можуть бути різноманітними: власна втому, погану поведінку дитини або низька шкільна оцінка.

Іноді виникає бажання не тільки насварити нащадка, але і відшмагати, щоб наступного разу не кортіло погано себе вести. Люди, які не ведуть церковного життя, можуть так вчинити, віруючі батьки змусять себе стриматися.

Існує молитва від гніву і роздратування на дитину? Конкретно такої немає, але можна скористатися текстами молитов царя Давида, зазначеними вище, прочитати “Символ Віри” або створити Ісусову молитву. Вона є найкоротшою з усіх перерахованих.

Господи Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй мене грішного/грішну.

Молитва Богородиці

Матір Божа – наша милосердна заступниця перед Богом, православні звертаються до Неї зі своїми бідами і проблемами, просячи захисту і допомоги. Гнівливість – це проблема духовного характеру, яка може вирішитися тільки через молитву і роботу над собою.

Є образ Богородиці, званий “Пом’якшення злих сердець”, перед ним моляться перебувають у стані серцевої злості. Гнів – ще не злоба, але вже і не дратівливість. Щоб стан гніву не переросло в злобу, необхідно вчасно побачити в собі цю пристрасть, почати боротися з нею і читати молитву від гніву і роздратування Богородиці.

Можна придбати акафіст “Пом’якшення злих сердець”, взяти благословення на його читання у духівника або священика, до якого ходіть на сповідь. Для людей, рідко відвідують церкву і не мають духовного наставника, публікуємо молитву, тропар і кондак з зазначеного акафісту:

Молитва: О, багатостраждальна Мати Божа, Превысшая всіх дщерей землі, по чистоті Своїй і за безліччю страждань, Тобою на землі перенесених, прийми многоболезненныя зітхання наша і збережи нас під покровом Твоєї милості. Іншого бо притулку і теплаго предстательства хіба Тобі не вемы, але, яко відвагу имущая до Іже з Тобі народженому, помози і спаси ни молитвами Своїми, так непреткновенно досягнемо Царства Нєбєснаго, идеже з усіма святими будемо оспівувати в Трійці єдиного Бога нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Кондак:

Обраної Діві Марії, превысшей всіх дщерей землі, Матері, Сина Божого, Його ж даде порятунку світу, з розчуленням взиваємо: поглянь на многоскорбное житіє наше, воспомяни скорботи і хвороби, ихже зазнала єси, яко наша земнородная, і сотвори з нами з милосердя Твого, так кличемо Ти: Радуйся, многоскорбная Мати Божа, печаль нашу радість перетворює.

Тропар:

Умягчи наша зла серця, Богородице, і напасті ненавидять нас угаси, і всяку тісноту душі нашея дозволь. На Твій святий образ взирающи, Твоїм стражданням і милосердям про нас розчулюємося і рани Твоя лобызаем, стріл наших, Тебе терзають, жахаємося. Не даждь нам, Мати благосердная, в жестокосердии нашому і від жестокосердия ближніх погибнути, Ти бо єси воістину Пом’якшення злих сердець.