Молитва від невдач: тексти і правила читання

Молитви до Богородиці

Діва Марія має особливу молитовну зухвалість перед Богом. Вмираючи на хресті, Господь вручив Їй рід людський. І Богородиця, якщо можна так висловитися, усиновила і удочерила кожного з нас. Ми молимося Їй і просимо допомоги так, як би зверталися до власної мамі.

Найсильнішою молитви від невдач, як з’ясувалося, не існує. Якщо тільки вона не виходить з глибини серця, звана молитовним криком. Адже так буває, що руки просто опускаються. Нам здається, що чорна смуга в житті переслідує, що має від неї порятунку. Хто міцніший духом – тримається, а хто слабший – сумує, а то й починає прикладатися до пляшки. Алкоголь не допомагає вирішувати проблеми, від нього стає ще гірше. Єдине, що може допомогти в разі сильних невдач, – щира молитва до Бога і Його Матері.

Почнемо з самою поширеною і відомою багатьом молитви. Вона називається “Богородице Діво, радуйся”.

Богородице Діво, радуйся! Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в дружинах, і благословенний Плід утроби Твоєї. Яко Спаса народила еси душ наших.

А це – молитви не такі відомі. Вони взяті з перевіреного православного сайту, є справжніми. Можна переписати собі або роздрукувати, і читати, як тільки з’явиться необхідність.

Молитва перша: Про Госпоже Пресвята Владичице Богородице! Збудуй нас, раб Божих (імена) з глибини греховныя і визволи нас від смерті внезапныя і від усякого зла. Подай, Господи, нам мир і здоров’я і просвіти нам розум і очі сердечныя, еже до спасіння, і уподоб ни, грешныя раби Твоя, Царства Сина Твого, Христа Бога нашого: бо держава Його благословенна з Отцем і Пресвятим Його Духом.

Молитва друга: Пресвята Діво, Мати Господа, покажи на мені, убозем, і рабів Божих (імена) древния милість Твоя: зішли духа розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди. Їй, Пані Пречиста! Милостива мені буди зде і на Страшнем Суді. Ти бо єси, Господи, слава небесних і надія земних. Амінь.

Третя Молитва: Нескверная, Неблазная, Нетлінна, Пречиста, Неневісная Богоневесто, Богородице Маріє, Пані миру і Надії моя! Зглянься на мене, грішного, в годину цього і Який із чистих кровей Твоїх неискусомужно народила еси Господа Ісуса Христа, милостива мені соделай матерними Твоїми молитвами; Того зревшая осужденна і зброєю смутку в серці уязвившаяся, уязви душу мою Божественною любов’ю! Того в кайданах і поруганиях горці оплакавшая, сльози розтрощення мені даруй; при вільному Того веденні на смерть душею тяжце поболевшая, хвороб ма свободи, так Тебе славлю, гідно славимую на віки. Амінь.

Четверта Молитва: Заступниці старанна, благоутробная Господа Мати! До Тебе вдаюся я, окаянний і паче всіх осіб грешнейший: вонми голос моління мого, і крик мій і почуй благання. Бо беззаконня моє превзыдоша голову мою і аз, як корабель у морі, погружаюся в море гріхів моїх. Але Ти, Всеблагая і Милосердая Владичице, не презри мене, отчаяннаго і в гріхах народила погибающаго; помилуй мене, кающагося у злих делех моїх, і зверни на шлях правий заблуждшую окаянну мою душу. На Тобі, Владичице моя Богородице, покладаю все уповання моє. Ти, Мати Божа, збережи і виконай ма під покровом Твоїм, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

П’ята Молитва: Пресвята Владичице Богородице, єдина чиста душею і тілом, єдина превысшая всілякої чистоти, цнотливості і дівоцтва, єдина цілком соделавшаяся обителию всецілої благодаті всясвятаго Духу, самыя невещественыя сили тут ще незрівнянно перевершила чистотою і святістю душі і тіла, зглянься на ма мерзкаго, нечистаго, душу і тіло очернившаго скверною пристрастей життя моєї, очисть пристрасний мій розум, непорочними соделай і благоустрій блукаючі і слепотствующие помисли мої, приведи в порядок почуття мої і руководствуй ними, звільни мене від мучительствующаго треба мною злаго і гнуснаго навички до нечистим предразсудкам і пристрастям, зупини кожен діє в мені гріх, затьмареному і окаянному розуму моєму даруй трезвіння і разсудительность для виправлення своїх намірів і падінь, щоб, звільнившись від гріховної тьми, сподобився я з відвагою прославляти і песнословить Тебе, єдину Матір истиннаго Світла – Христа, Бога нашого; тому що Тебе одну з Ним та про Нього благословляє і славить всяка невидима і видима тварюка нині, і завжди, і навіки віків. Амінь.

Шоста Молитва: О Пресвята Діво, Мати Господа Вышняго, Заступниці та Покриві всіх, що до Тебе вдаються! Призри з висоти святої Твоєї на мя, грішного (ім’я), припадающаго до пречистому образові Твоєму; вислухай мою теплу молитву і принеси ю перед Возлюбленнаго Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа; умоли Його, та осяє похмуру душу мою світлом Божественния благодаті Своєї, та позбавить мене від всякия потреби, скорботи і хвороби, так низпослет мені тихе і мирне життя, здоров’я тілесне і душевне, так умирит стражденне серце моє і зцілить рани його, так наставить ма на добра справи, розум мій убт від помислів суєтних так очистить, виконання ж заповідей Своїх ма навчивши, від вечныя борошна та позбавить і Свого Нєбєснаго Царства та не позбавить ма. Про Пресвята Богородице! Ти, “Всіх скорботних Радість”, вислухай і ма, скорбнаго; Ти, іменована “Угамування печалі”, втамуй мою печаль; Ти, Купино Неопалима, збережи світ і всіх нас від шкідливих вогняних стріл ворога; Ти, “Стягнення загиблих”, не попусти і мені погибнути в безодні гріхів моїх. На Тя бо по Бозі вся моя надія і сподівання. Буди мені в житті временней Заступниця, і про життя вечней перед Улюбленим Сином Твоїм, Господем нашим Ісусом Христом, Заступниця. Навчи ма Того убт з вірою і любов’ю служити, Тобі ж, Пресвята Мати Божа, Преблагословенна Марії, благоговійно чтити до кінця днів моїх. Амінь.