Молитва від невдач: тексти і правила читання

Інтернет – хороша штука, тільки брехлива. І обман зачіпає навіть таку галузь, як релігія. Досить вбити в пошуковику запит “молитва від невдач”, і видається цілий список сайтів з такою. Причому на більшій частині з них з’ясовується, що пропонується ніяка не молитва, а самий справжній змова.

Чи існує справжня молитва від негативу і невдач, розповімо у статті.

Ми шукаємо дива

Чим старшою стає людина, тим менше він вірить в чудеса. І все ж десь глибоко всередині ще жевріє вогник надії: диво обов’язково здійсниться. Досить знайти в інтернеті потрібну молитву, прочитати її один раз і готово наше диво.

Стоп, дорогі читачі. Чудо – це не чари, а Господь Бог – не Золота Рибка, щоб раз-два-три і виконувати бажання, захищати від бід, виявляти чудеса. Звичайно, Бог захищає і оберігає нас, бо дуже любить. Але сподіватися на те, що після молитви на нас осиплеться манна з небес, відбудуться великі ознаки та чуда – справа невдячна. Безперечно, в окремих випадках Господь виявляє чудеса авансом, але це має бути дуже і дуже необхідним для людини.

Велика частина людей дуже любить наступний принцип: мінімум зусиль – максимум користі. Захотіли позбавитися від негативу в житті, знайшли в інтернеті молитву від бід, невдач і зла, прочитали і радіємо. Тепер біда не торкнеться нашого життя, ми ж помолились. А над словами такої молитви” навіть і не замислюємося. Подумаєш початок дивне: “на морі-океані, на острові Буяні”. Нам невтямки що прочитали справжнісінький змова: ми чекаємо легкого дива, заради якого не треба трудитися. А нічого легкого не буває в житті звичайної, так і в духовній. Тому якщо ми бажаємо жити добре, без смутку і хвороб, не вийде. Християнський шлях скорботний, він супроводжується падіннями і невдачами. Господь випробовує своїх чад, але не кидає їх, у найбільш складних випадках бере на руки, переносячи через камені і обриви. Щоб не впало чадо, дужих шишок не набило на голівоньці.

Як молитися і кому?

Як ми з’ясували, найсильнішою молитви від невдач не існує, а те, що можна знайти на різних сайтах – обман. Під чудодійними молитвами ховаються змови, які ніякого відношення до Бога і Його допомозі не мають.

Але це не означає, що молитися не треба, мовляв, безглузде заняття раз спеціальної молитви немає. Відкриємо таємницю: вона і не потрібна, якась особлива молитва, крім серцевої щирою. Коли людина, на думку Бога, потребу в чомусь, то досить своїми словами попросити бажане, і Господь подасть милостиню.

І ще: деколи вистачає самої короткої, але полум’яної молитви, яку Бог почує. Все залежить від того, наскільки щиро молиться, хто просить, і яка ступінь необхідності його в тій чи іншій речі. З точки зору Бога, а не самого молиться, звичайно ж.

Що необхідно для молитви від невдач? Точніше, для допомоги в цьому питанні по молитві?

  • Віра в промисел Божий, бо невдачі, якими б складними вони не здавалися, посилає Господь. Згадайте Іова Багатостраждального, як відчував його Спаситель, і врешті-решт, він став святим. Нам до святості дуже і дуже далеко, але смирятися перед Господом і вірити Йому просто необхідно.

  • Щира молитва, про неї ми говорили вище. Така молитва називається “криком”, бо людина вже просто кричить про допомогу. Необов’язково кричати вголос, мається на увазі внутрішній крик.

  • Звертайтеся до самого Господа, Богородиці та святих угодників. Як це зробити, і які молитви існують читайте нижче.

  • Молитви до Бога

    Сильна молитва від псування і невдачі повинна виходити з серця. Готового тексту такої не існує, все залежить від духовного стану молиться. Часом буває так, що невдачі змушують сумувати, здається, що життя скінчилося, руки опускаються. Тоді досить короткої молитви до Бога найпростішими своїми словами.

    А деякі постійно моляться, але нічого не відбувається. Хтось скаже що погано просять, але справа не в цьому, а в смиренні людини. Таким чином, через невдачі і біди Господь гамує прохача, відчуває його. І це абсолютно нормально, бо вище ми говорили, що християнський шлях важкий і скорботний.

    Але повернемося до молитов. Найпростіша, з дитинства знайома багатьом – “Отче наш”.

    Отче наш, іже єси на Небесах. нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє. Нехай буде воля Твоя, яко на Небеси і на землі. Хліб наш насущний даждь нам днесь. І прости нам борги наша, якоже і ми залишаємо нашим боржником. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

    Маловідомі молитви до Богородиці

    Існують і інші молитви, менш поширені. Наводимо їх тексти.

    Молитва перша

    Господи Ісусе Христе, Боже мій, покрий ма і рабів твоїх (імена) від злоби супостата нашого, зане сила його міцна, єство наше пристрасно і сила наша слабка. Ти убт, про Благий, збережи мене від бентеження помислів і потопу пристрастей. Господи, Пресладкий мій Ісусе, помилуй і спаси мя і рабів Твоїх (імена).

    Молитва друга

    О, Господи, Ісусе Христе! Не відверни лиця Твого від нас, рабів твоїх (імена) і уклонися гнівом від рабів Твоїх: помошник нам буди, не отрини нас і не прости нас.

    Третя Молитва

    Помилуй мене, Господи, і не даждь мені загинути! Помилуй мя, Господи, яко немічний єсмь! посрами, Господи, борющаго ма біса. Уповання моє, осені над моєю головою у день бою бесовския! борющаго ма ворога побори, Господи, і обуревающия ма помисли приборкай Своєю тишиною, Слові Божий!

    Четверта Молитва

    Господи! Се посудину Твій єсмь: наповни ма даруваннями Духа Твого Святого, без Тебе я порожній всякого блага, або більше полн усякого гріха. Господи! Се Твій корабель єсмь: виконай ма вантажем добрих справ. Господи! Се ковчег Твій: виконай його не красою сріблолюбства та солодощів, а любов’ю до Тебе і до одушевленному образу Твоєму — людині.

    Молитви до Богородиці

    Діва Марія має особливу молитовну зухвалість перед Богом. Вмираючи на хресті, Господь вручив Їй рід людський. І Богородиця, якщо можна так висловитися, усиновила і удочерила кожного з нас. Ми молимося Їй і просимо допомоги так, як би зверталися до власної мамі.

    Найсильнішою молитви від невдач, як з’ясувалося, не існує. Якщо тільки вона не виходить з глибини серця, звана молитовним криком. Адже так буває, що руки просто опускаються. Нам здається, що чорна смуга в житті переслідує, що має від неї порятунку. Хто міцніший духом – тримається, а хто слабший – сумує, а то й починає прикладатися до пляшки. Алкоголь не допомагає вирішувати проблеми, від нього стає ще гірше. Єдине, що може допомогти в разі сильних невдач, – щира молитва до Бога і Його Матері.

    Почнемо з самою поширеною і відомою багатьом молитви. Вона називається “Богородице Діво, радуйся”.

    Богородице Діво, радуйся! Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в дружинах, і благословенний Плід утроби Твоєї. Яко Спаса народила еси душ наших.

    А це – молитви не такі відомі. Вони взяті з перевіреного православного сайту, є справжніми. Можна переписати собі або роздрукувати, і читати, як тільки з’явиться необхідність.

    Молитва перша: Про Госпоже Пресвята Владичице Богородице! Збудуй нас, раб Божих (імена) з глибини греховныя і визволи нас від смерті внезапныя і від усякого зла. Подай, Господи, нам мир і здоров’я і просвіти нам розум і очі сердечныя, еже до спасіння, і уподоб ни, грешныя раби Твоя, Царства Сина Твого, Христа Бога нашого: бо держава Його благословенна з Отцем і Пресвятим Його Духом.

    Молитва друга: Пресвята Діво, Мати Господа, покажи на мені, убозем, і рабів Божих (імена) древния милість Твоя: зішли духа розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди. Їй, Пані Пречиста! Милостива мені буди зде і на Страшнем Суді. Ти бо єси, Господи, слава небесних і надія земних. Амінь.

    Третя Молитва: Нескверная, Неблазная, Нетлінна, Пречиста, Неневісная Богоневесто, Богородице Маріє, Пані миру і Надії моя! Зглянься на мене, грішного, в годину цього і Який із чистих кровей Твоїх неискусомужно народила еси Господа Ісуса Христа, милостива мені соделай матерними Твоїми молитвами; Того зревшая осужденна і зброєю смутку в серці уязвившаяся, уязви душу мою Божественною любов’ю! Того в кайданах і поруганиях горці оплакавшая, сльози розтрощення мені даруй; при вільному Того веденні на смерть душею тяжце поболевшая, хвороб ма свободи, так Тебе славлю, гідно славимую на віки. Амінь.

    Четверта Молитва: Заступниці старанна, благоутробная Господа Мати! До Тебе вдаюся я, окаянний і паче всіх осіб грешнейший: вонми голос моління мого, і крик мій і почуй благання. Бо беззаконня моє превзыдоша голову мою і аз, як корабель у морі, погружаюся в море гріхів моїх. Але Ти, Всеблагая і Милосердая Владичице, не презри мене, отчаяннаго і в гріхах народила погибающаго; помилуй мене, кающагося у злих делех моїх, і зверни на шлях правий заблуждшую окаянну мою душу. На Тобі, Владичице моя Богородице, покладаю все уповання моє. Ти, Мати Божа, збережи і виконай ма під покровом Твоїм, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

    П’ята Молитва: Пресвята Владичице Богородице, єдина чиста душею і тілом, єдина превысшая всілякої чистоти, цнотливості і дівоцтва, єдина цілком соделавшаяся обителию всецілої благодаті всясвятаго Духу, самыя невещественыя сили тут ще незрівнянно перевершила чистотою і святістю душі і тіла, зглянься на ма мерзкаго, нечистаго, душу і тіло очернившаго скверною пристрастей життя моєї, очисть пристрасний мій розум, непорочними соделай і благоустрій блукаючі і слепотствующие помисли мої, приведи в порядок почуття мої і руководствуй ними, звільни мене від мучительствующаго треба мною злаго і гнуснаго навички до нечистим предразсудкам і пристрастям, зупини кожен діє в мені гріх, затьмареному і окаянному розуму моєму даруй трезвіння і разсудительность для виправлення своїх намірів і падінь, щоб, звільнившись від гріховної тьми, сподобився я з відвагою прославляти і песнословить Тебе, єдину Матір истиннаго Світла – Христа, Бога нашого; тому що Тебе одну з Ним та про Нього благословляє і славить всяка невидима і видима тварюка нині, і завжди, і навіки віків. Амінь.

    Шоста Молитва: О Пресвята Діво, Мати Господа Вышняго, Заступниці та Покриві всіх, що до Тебе вдаються! Призри з висоти святої Твоєї на мя, грішного (ім’я), припадающаго до пречистому образові Твоєму; вислухай мою теплу молитву і принеси ю перед Возлюбленнаго Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа; умоли Його, та осяє похмуру душу мою світлом Божественния благодаті Своєї, та позбавить мене від всякия потреби, скорботи і хвороби, так низпослет мені тихе і мирне життя, здоров’я тілесне і душевне, так умирит стражденне серце моє і зцілить рани його, так наставить ма на добра справи, розум мій убт від помислів суєтних так очистить, виконання ж заповідей Своїх ма навчивши, від вечныя борошна та позбавить і Свого Нєбєснаго Царства та не позбавить ма. Про Пресвята Богородице! Ти, “Всіх скорботних Радість”, вислухай і ма, скорбнаго; Ти, іменована “Угамування печалі”, втамуй мою печаль; Ти, Купино Неопалима, збережи світ і всіх нас від шкідливих вогняних стріл ворога; Ти, “Стягнення загиблих”, не попусти і мені погибнути в безодні гріхів моїх. На Тя бо по Бозі вся моя надія і сподівання. Буди мені в житті временней Заступниця, і про життя вечней перед Улюбленим Сином Твоїм, Господем нашим Ісусом Христом, Заступниця. Навчи ма Того убт з вірою і любов’ю служити, Тобі ж, Пресвята Мати Божа, Преблагословенна Марії, благоговійно чтити до кінця днів моїх. Амінь.

    Звернення до Миколи Угодника

    Микола Чудотворець – один з найбільш шанованих святих в Росії. Настільки люблять його православні, що вважають своїм родненьким, російською угодником Божим. І це незважаючи на те, що мощі святителя спочивають у Барі.

    Існує безліч свідоцтв про миттєвої допомоги святого на молитовний крик. Розповімо про один з них, описаному в книзі Ніни Павлової “Пасха красна”.

    Це було майже 20 років тому. Благочестива прочанка йшла в Оптину Пустинь, коли її нагнали дітлахи. На руках у старшого лежала бліда дівчинка, яка, як з’ясувалося, тільки що зав’язала з наркотиками. Молодь дала Господу обітницю відвідати Оптину Пустель, і тепер зверталася до паломниці з розпитуваннями, як же потрапити в монастир.

    Жінка запропонувала слідувати за нею, бо монастир знаходиться на березі річки, і необхідно пройти через міст. Взимку можна і по річці перейти, але на дворі стояв листопад, вода тільки-тільки покрилась льодом. Пройти по такому не було можливості.

    Що ж роблять діти? Вони кидаються на лід і біжать за ним до монастиря. Тонка скоринка руйнується під ногами, річка починає вирувати і чути, як кричить найстарший з дітей: “Микола Чудотворець, допомагай!”.

    Діти дісталися до монастиря в цілості і неушкодженості, святий прийшов на допомогу відразу ж.

    Під час молитви від пристріту і невдач, можна звернутися до святого угодника Божого. Він обов’язково допоможе тому, хто з вірою і надією просить про це.

    О всеблагий отче Миколає, пастирю й вчителю всіх, вірою притекающих до твоїм заступництвом і теплою молитвою тобі закликають, скоро потщися і визволи Христове стадо від вовків, губящих е, і всяку країну християнську захисти й збережи святими твоїми молитвами від мирскаго заколоту, боягуза, нашестя іноплемінників і междоусобныя лайки, від голоду, потопу, вогню, меча і напрасныя смерті. І як помилував єси триех мужів, що у в’язниці седящих, і визволив єси їх царьова гніву і страти мечнаго, так помилуй і мене, розумом, словом і ділом у пітьмі гріхів суща, і визволи ма гніву Божого і вечныя кари, яко да твоїм клопотанням і помощию, Своїм милосердям і благодаттю, Христос Бог тихе і безгрішне життя дасть мі пожити в веце сем і позбавить ма шуйяго стояння, сподобить ж деснаго з усіма святими. Амінь.

    Молитва Сергію Радонезькому

    Ще один, особливо улюблений росіянами, святий. Сергій Радонезький вважається ігуменом землі Руської, особливо заступається за нашу країну.

    Його житіє дуже цікаво, воно оповідає про незвичайність святого ще з дитинства. Коли його мама була вагітною, вона пішла в храм. І дитина тричі прокричав в утробі її, ніж привів у замішання не тільки мати, але і парафіян, бо немовлят в храмі в цей момент не було. А народившись, Варфоломій (мирське ім’я Сергія) по середах і п’ятницях відмовлявся брати материнську груди, коли в ці дні.

    Він заснував знамениту Троїце-Сергієву Лавру, яка не закривалася навіть в безбожний час. І донині, туди їдуть паломники з усього світу.

    Молитва преподобного представлена нижче:

    Про священна главо, преподобне і богоносне отче наш Сергіє, молитвою твоєю, і вірою і любов’ю, як до Бога, і чистотою серця, ще на землі в обитель Пресвятої Трійці душу твою устроивый, і ангельскаго спілкування і Пресвятої Богородиці відвідування сподобивыйся, і дар чудодейственныя благодаті приймальний, за отшествии ж твоєму від земних, найпаче до Бога приближивыйся і небесні сили приобщивыйся, але і від нас духом любве твоєї неотступивый, і честныя твоя мощі, яко посудину повний благодаті й преизливающийся, нам оставивый! Велие маючи відвагу до всемилостивого Владыце, молі врятувати раби Його, просто в тобі благодаті Його верующия і до тебе з любов’ю притекающия. Допоможи нам, та благоуправляемо буде Вітчизна наша в світі і добробут, і так підкоряться під ноги його він усе сопротивнии. Випроси нам від великодаровитаго Бога нашого всякий дар, всім і коемуждо благопотребен: віри непорочні дотримання, градов наших твердження, світу умирение від голоду й пагуби, позбавлення від нашестя чужоплемінних збереження, скорботним розраду, недугующим зцілення, занепалим возставление, заблуждающим на шлях істини і спасіння повернення, подвизающимся зміцнення, благоделающим в благих справах преспеяние і благословення, немовлям виховання, юним повчання, невіруючим напоумлення, сиротам і вдовицам заступництво, відходить від цього временнаго житія до вічного блага уготовление і напуття, отшедшим блаженне упокоєння, і вся ни споспешествующими твоїми молитвами уподоб, в день Страшнаго Суду шуия частини избавитися, десныя ж країни общники бути і блаженний той голос Владики Христа услышати: прийдіть, благословеннии Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу.

    Звернення до Ксенії Петербурзької

    Святу блаженну Ксенію особливо шанують православні християни. За життя ця свята була юродивою, багато насмішок і образ зазнавала. А адже колись вона щасливо жила з чоловіком, але чоловік помер, залишивши молоду жінку вдовицей. І тоді 26-річна Ксенія роздає свій маєток, одягається в чоловікові одягу і відправляється мандрувати по Санкт-Петербургу. Спочатку над нею сміялися, ображали і злословили, а дітвора кидала в блаженну грязь і каміння. Але з часом люди зрозуміли, що перед ними не божевільна, а свята жінка.

    Багато пророкувала блаженна Ксеньюшка, допомагала людям, рятувала їх долі. І донині, перейшовши в життя вічне, вона допомагає тим, хто з вірою просить про це.

    Спеціальної сильної молитви від невдач, яку потрібно читати перед образом святої, ні. Але є молитва Ксенії Петербурзької, і якщо читати її з щирою вірою, свята не залишить прохача без допомоги.

    Про препростая способом життя свого, безпритульна на землі, спадкоємиці ж обителей Батька Нєбєснаго, блаженна сторінці Ксение! Як раніше до надгробку твоєму недужнии і скорбнии припадавшии і абие втіхи исполняемии, сице нині і ми(імена), обуреваемии тлетворными обстоянии, до тебе прибегающе, з надією просимо: помолися, добра небошественнице, щоб исправилися стопи наша по словеси Господню до виконання заповідей Його, і та скасується богоборное безбожництво, пленившее град твій і твою країну, привергающее нас многогрішних в смертне братоненавидение, горде самовозбешение і хульное відчай. О, блаженнейшая Христа заради, посрамившая суемудрость віку цього, випроси у Творця і Подавця усіляких благ даровати нам смирення, лагідності і любве в скарб нашого серця, віри у зміцнення молитви, надії в покаянні, фортеці в непростій житії, милосерднаго зцілення душі і тіла нашого, цнотливості у шлюбі і благопопечения про ближніх і щирих своїх, всього житія нашого оновлення чистительней бані покаяння, яко да всехвально воспевающе пам’ять твою, прославимо, в тобі чудодействующаго, Отця і Сина і Святого Духа, Тройцю Єдиносущну і Нероздільну на віки віків. Амінь.

    Висновок

    Не потрібно боятися невдач, вони надсилаються Господом. Але якщо людина розуміє, що ось-ось почне сумувати і нарікати, варто просити Бога, Богородицю і святих про допомогу в гідному перенесення випробування. Не шукаєте особливу молитву від невдач, просіть своїми словами або читайте запропоновані вище.