Молитва Ангелу-Хранителю на кожен день: текст, правила прочитання і прохання про допомогу

Важливість подяки

Незрима присутність Ангела-Хранителя може відчути кожен чоловік. До нього можна звертатися в моменти життєвих негараздів, завжди сподіваючись на підтримку і заступництво Світлих Сил.

Присутність Ангела може виражатися і в знаках. Ці безтілесні істоти можуть приходити у сни, щоб підказувати варіанти виходу зі сформованої ситуації. Вибір Заступника залежить від дати народження людини. Його ім’я вказано в православному календарі.

Ангел є часткою Господнього Духа. Його основне призначення — охорона людського життя, допомогу і пораду при виборі істинного шляху. Заступник уберігає підопічного від підступів нечистої сили, яка прагне захопити людську душу.

Подячна молитва Ангелу-Хранителю на кожен день ранкова звучить так:

Святий Ангеле, предстояй окаянней моєї душі і страстней мого життя, не прости мене грішного, нижче відступи від мене за невоздержание моє. Не даждь місця лукавому демону обладати мною, насильством смертнаго цього телесе; зміцни бідну і худу мою руку і настави мя на шлях спасіння. Їй, святий Ангеле Божий, охоронителю й покровителю окаянныя моєї душі і тіла, все мені прости, еликими тя оскорбих в усі дні мого живота, і аще що согреших в прешедшую ніч сю, покрий ма в цей день, і збережи мене від усякого спокуси противнаго, та ні в якому греся гнівлю Бога, і молися за мене до Господа, та затвердить ма страсе Своєму, і гідна покаже ма раба Своєї благості. Амінь.

Текст вечірньої молитви наступний:

Віддячивши і восславив Господа свого, Єдиного Бога православних Ісуса Христа за благодетельство Його, взиваю до тебе, святий ангеле Христовий, Божественний воїн. Волаю з подячною молитвою, дякую тобі за милість твою до мене і за твоє клопотання за мене перед лицем Господа. Славен будь в Господі, ангеле!

Присутність Ангела властиво всім релігіям світу. Тому подячна молитва Ангелу-Хранителю на кожен день допоможе віруючій людині знайти підтримку і захист.