Біблійні цитати, вислови та афоризми

Біблійні цитати про любов

Міркування про кохання варто почати з наступної цитати:

Бо так полюбив Бог світ, що віддав свого Сина Єдинородного, щоб всякий віруючий в нього, не загинув, але мав життя вічне. Від Івана 3:16.

Сам Всевишній вчить нас любити. Що ж це таке? Це просто хороші і приємні почуття? Немає. Біблія про любов говорить так:

Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не дратується, не мислить зла, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе покриває, всьому вірить, всього сподівається, все переносить. 1. Кор. 13:4-8.

Ви знаходитесь в любові, якщо ваші вчинки не залежать від того, що роблять інші люди. Зверніть увагу: любов не йде поруч з гнівом, нетерпінням, пошуком свого, вірою у погане. Вона живе з тим, хто радіє, незважаючи ні на що, стає долготерпеливым, мучимо себе, зносить інших і все переносить. В цьому і полягає справжня любов. Ознаками цього почуття стане те, як ви жертвуєте собою, своєю природною реакцією, вимогами, нічого не бажаєте отримати натомість.

Добре, коли ви когось любите, а він відповідає вам взаємністю. А як бути з тим, хто з вами погано обійшовся? Потрібно навчитися любити навіть своїх ворогів. Справжня любов не може зникнути, навіть якщо вона не взаємна. Вона все перенесе.

А Я кажу вам: любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, хто ненавидить вас, і моліться за тих, вас і гонять вас, так будете синами Отця вашого Небесного. Матв. 5:44-45.

Люблячий Бога буде любити брата і сестру свою. Наскільки ви любите своїх ближніх, настільки ви любите і Бога. Це так. Божественна любов не може змінюватися під впливом обставин. У нашій статті ми навели кращі біблійні цитати і вислови про кохання.

Часом нам хочеться, щоб люди змінилися, щоб нам стало комфортно. Це доказ егоїзму. Шукайте гріх в собі самому і очищайтеся від нього. Любов не може бути поряд з марнославством, впертістю, особистим інтересом. Звільнитеся від цього, і ви зможете вірити, терпіти, сподіватися. Полюбіть оточуючих такими, якими вони є, моліться за них, і ви наповнитесь щирою любов’ю.

Ісус віддав своє життя за вас. Він любить вас. Це не означає, що ви повинні схвалювати всі гріхи інших або їх вчинки. Просто носіть їх у своєму серці, моліться за них, вірте в них, бажайте їм кращого. Після цього можна говорити про справжнє почуття. Кожен, кого ви зустрічаєте, повинен відчути ваше потяг до Христа. Залучайте людей любов’ю. Проявляйте доброту, лагідність, смирення, розуміння і терпіння.

А тепер перебувають ці три: віра, надія, любов; але любов з них більше. 1. Кор. 13:13.