Петро Журавльов: біографія і особисте життя актора

Петро Журавльов народився 8 лютого 1953 року у Волгоградській області, місто Камишин. Він є російським актором театру і кіно, а також заслуженим артистом Російської Федерації. За свою довгу і успішну творчу життя Журавльов взяв участь у величезній кількості популярних фільмів і серіалів на телебачення.

Біографія артиста

Про ранньому дитинстві Петра Журавльова мало інформації. Актор не любить поширюватися в ЗМІ про своє особисте життя. Відомо, що талановитий артист виріс у звичайній сім’ї, де ніхто не був пов’язаний з творчістю. Свої акторські навички Петро почав виявляти ще в школі. Він намагався брати участь у всіх шкільних постановках та інших подібних заходах. У цей період хлопчик вже твердо знав, що стане актором.

Після того як Петро закінчив школу, він вирішив поступити в Саратовське театральне училище. Навчався майбутній артист під керівництвом А. Р. Галко. У 1984 році актор Петро Журавльов отримав диплом і майже відразу влаштувався працювати в Волгоградський ТЮГ. Тут талановитий артист працював близько дев’яти років. Паралельно Петро почав зніматися в кіно.

Робота в кіно

У 1988 році актор отримав свою першу роль у кінострічці «Державний кордон. Фільм — 8». Через рік Петро Журавльов взяв участь у фільмі «Нечиста сила». Сюжет розповідає про одній старій жінці, яка круто змінює долю головного героя. Наступним фільмом для актора став «Мічені», де він отримав лише другорядну роль. Сюжет пов’язаний з життям двох міліціонерів, які протистояли місцевої мафії.

Коли в країні настали дев’яності, Петро завершує акторську і театральну кар’єру на довгий час. Він влаштовується продавцем на ринок. На такий відчайдушний крок артист пішов з-за важкої економічної ситуації в країні, а також відсутність стабільності на театральних підмостках.

Дивіться також:  Сеник вікторія — українська телеведуча і журналістка

На початку нульових Журавльов знову почав працювати актором. Однак його роботи були тільки другорядного плану, з якими він чудово справлявся. Знімався актор в різних жанрах: «Бандитський Петербург», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Троцький», «Морські дияволи», «Мажор 2», «Зворотний відлік» і багато інших.

Особисте життя актора Петра Журавльова

Талановитий артист не дуже любить ділитися подробицями свого сімейного життя. Тому відомо лише про одних його серйозних відносинах. У 1990 році Петро зустрів відому актрису Дарину Юргенс і без пам’яті закохався. Через деякий час вони одружилися. До цього моменту у Дарини були болючі стосунки з іншими чоловіками.

Першим чоловіком дівчини став відомий музикант і актор Євген Дятлов. У шлюбі у подружжя з’явився син Єгор Лісників. Однак, незважаючи на наявність дитини в сім’ї, пара не змогла зберегти свій шлюб. Причиною розлучення стали неодноразові зради з боку чоловіка. Одного разу він сам зізнавався Дарині. Це зрада молода жінка не змогла пробачити і подала на розлучення.

Після першого заміжжя у жінки знову з’явився шанс на нове щасливе життя. Вона зустріла іншого чоловіка – музиканта і поета Юрія Шевчука. Познайомилися вони на зйомках кліпу «Чесний пес Петербург». Юрій і Дарія полюбили один одного і незабаром актриса завагітніла. Юрій порадив завершити творчу кар’єру і виховувати дітей вдома. Однак Дар’я навідріз відмовилася і зробила аборт. Пізніше вона скаже, що це була повністю вина її чоловіка.

Коли жінка виписалася з лікарні, її зустрів спільний знайомий – Петро Журавльов. Через деякий час вони почали зустрічатися. Так, Дарина отримала нового цивільного чоловіка. Журавльов дуже сильно полюбив свою дружину, всіляко підтримував і допомагав виховувати її сина. Єгор добре прийняв нового чоловіка мами. У цей період актор заради сім’ї звільнився з театру і пішов працювати на ринок.

Дивіться також:  Бомбардувальник Пе-8: технічні характеристики

На жаль, сімейне життя не склалося. Дарина любила увагу чоловіків: фліртувала з ними і мило вела розмови. Петро став страшно ревнувати свою дружину і влаштовував скандали. Подружжя перетворили своє життя на пекло. Незважаючи на це, у всіх інтерв’ю Дарина говорить слова подяки на адресу Петра. Адже саме він допоміг їм пережити всі кризи в життя.

Фільмографія актора

Петро Журавльов знявся у багатьох кінострічках. Ось такий виходить список:

  • “Державний кордон” – 1988 рік.
  • “Нечиста сила” – 1989 рік.
  • “Мічені” – 1991 рік.
  • “Агентство “Золота куля” – 2002 рік.
  • “Таємниці слідства 2” – 2002 рік.
  • “Три кольори любові” – 2003 рік.
  • “Вулиці розбитих ліхтарів – 5” – 2003 рік.
  • “Агент національної безпеки – 5” – 2004 рік.
  • “Вулиці розбитих ліхтарів – 6” – 2004 рік.
  • “Бандитський Петербург – 7” – 2005 рік.
  • “Старі справи” – 2006 рік.
  • “Сонька Золота ручка” – 2006 рік.
  • “Свій-чужий” – 2006 рік.
  • “Бандитський Петербург – 8” – 2006 рік.
  • “Бандитський Петербург – 9” – 2006 рік.
  • “Янтарний барон” – 2007 рік.
  • “Брати” – 2007 рік.
  • “Бандитський Петербург – 10” – 2007 рік.
  • “Ляльки чаклуна” – 2008 рік.
  • “Матусю, я кілера люблю” – 2008 рік.
  • “Летючий загін” – 2009 рік.
  • “Колір полум’я” – 2010 рік.
  • “Распутін” – 2011 рік.
  • “Дорога моя людина” – 2011 рік.
  • “Я скасовую смерть” – 2012 рік.
  • “Розвідниці” – 2013 рік.
  • “Наречена з заправки” – 2014 рік.
  • “Чума” – 2015 рік.
  • “Отрута” – 2016 рік.
  • “Троцький” – 2017 рік.
  • “Зайвий” – 2018 рік.
  • Робота в театрі

    Чималий внесок Петро Журавльов вніс у театральну діяльність. Ось його роботи:

    Дивіться також:  Актриса Наталя Бурмістрова: біографія і особисте життя.
  • “Смиренне кладовище”.
  • “Міщанин у дворянстві”.
  • “Іван Царевич”.
  • “Місячні вовки”.
  • “Отелло”.
  • “Ластівка”.
  • “П’ять вечорів”.
  • “Сині троянди”.
  • “Дон Кіхот”.
  • “Крадіжка”.
  • “Ціна”.
  • Для багатьох глядачів цей актор є одним з найулюбленіших.