Як прийти до Бога — особливості, способи та рекомендації

Блудний син

Початок відносин з Ним найкраще порівняти з поверненням блудного сина додому. У Біблії (від Луки) — наводиться історія про юнака, який пішов від свого батька, щоб насолоджуватися життям у відповідності зі своїми побажаннями. Коли він поступово втратив усе своє майно, яке йому батько дав (спадщина), він зрозумів, що краще йому було в будинку. Адже його уявлення про життя призвели до повного розорення.

Він пішов до свого батька з проханням про прощення і з тим, що буде радий, якщо йому нададуть можливість бути одним з його робітників. Він знав, що не заслуговує бути сином з-за того, що зробив. Адже він залишив свій будинок. Однак батько прийняв його. Ніколи для нього цей блудний син не переставав бути сином. Він радів, що той повернувся додому.

Як прийти до Бога?

Як взагалі потрапити до Господа, якщо визнати, що між людиною і Їм є бар’єр гріха? Христос людині відкрив шлях до Нього. Самі б ми до Нього не змогли. Зрештою, за своє життя ми стільки разів порушили Божі закони у відносинах, словах і думках, що ми не можемо встояти перед Господом. Христос, однак, приніс жертву за людські гріхи. Те, що Він узяв наші гріхи на себе, дозволяє нам прийти до Бога і просити його про прощення наших гріхів. Звичайно, те, що Христос за наші гріхи помер, не означає, що нам автоматично гріхи прощені. Бог прощає те, про що Його просять.