Як молитися Богу, щоб він почув і допоміг

Теплота серця

Перед прочитанням молитви потрібно встати і помовчати деякий час. Коли затихнуть всі сторонні думки і почуття, потрібно представити себе перед обличчям Божим, перехреститися і починати зі слів: «В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь».

Після цього промовляємо молитви предначинательные: «Слава тобі, Господи» і «Царю Небесний». Їх не всі знають напам’ять, тому можна користуватися книгою.

Як молитися, щоб Бог почув молитву? Можна читати невеликі фрагменти з вечірніх або ранкових правил. При цьому треба намагатися вдумуватися в кожне слово.

Коли наше серце хоч трохи зігріється, нам захочеться зупинитися і молитися вже своїми словами, радіти, плакати, дякувати Господу. Молитовні правила не для того, щоб їх вичитували, а для того, щоб зігріти серце теплотою молитви.

Саме для цього створені збірники, куди увійшли праці церковного літургійного спадщини. У них входять молитви Іоанна Златоустого, Василія Великого та Макарія Великого.

Просто розмовляйте з Господом, говорите своїми словами, почитайте канони або акафісти прославлені в лику святих – Ксенії Блаженної, Трифону Спиридонскому, Іоанну Кронштадтському, Іоанну Російської та інших.

За час існування людини на землі молитва стала потрібна для отримання від Бога благодаті, через яку може змінитися характер людини. Він стає душевно багатою і сильним, стійким і мужнім. Він починає ставитися добрішими до оточуючих людям, може не дати зробити гріховний вчинок іншому, розповісти про природу походження добра і зла, показати, як робити розумні речі.