Молитва за ворогів і недоброзичливців: тексти, правила прочитання і чистота помислів

Секрет сили молитви

Молитва за ворогів і недоброзичливців буде почута, коли молиться християнин зможе подумки дарувати їм своє прощення. Як відомо, насильство є джерелом зародження злості, агресії, і протиотрутою проти таких негативних емоцій вважається тільки сила щирої любові.

Прощення кривдника означає значний духовний ріст. Хоча пробачити і полюбити кривдника під силу далеко не кожній людині. Потрібно концентрувати всі душевні сили.

У цьому допоможе молитва за ворогів і недоброзичливців до святих угодників.

Молитва за ворогів Ісуса Христа:

Владико Человеколюбче Господи, Ісусе Христе, Сине Божий!

Ти, що з невимовної любові до нас, грішних і недостойних рабів Твоїх, сияеши сонце Своє на злыя і блага, дождиши на праведныя і неправедний;

Ти, Преблагий, заповедуеши нам любити наших ворогів, добро творити ненавидевшим і який образив нас, благославляти клянущих нас і молитися за творять нам напасти і изгонящих нас.

Ти, Спасителю наш, висячи на хресному древі, і Сам прощав єси ворогів Своїх, хульно ругавшихся Тобі, і молився за мучителів Твоїх;

Ти дав єси образ нам, та підемо слідами Твоїм.

Ти, про дражайший Спасителю наш, научивый нас прощати ворогів, повелів єси разом і молитися за них;

молюся убт Тобі, Ісусе Прещедрый, Сина і Агнче Божий, вземляй гріхи світу, прости отшедшаго (шу) до Тебе раба твого (рабу Твою) (ім’я) і прийми його (ю) не яко ворога мого, соделавшаго мі зла, але яко согрешившаго (шу) перед Тобою, Молю Тя, безпредельный в милостех, Господи Боже наш, прийми з миром, преселынагося (уюся) до Тебе від світу цього примирення зі мною;

спаси і помилуй його (ю), Боже, Твоєю великою і богатою милістю.

Та не яростию Твоєю, нижче гнівом Твоїм накажеши раба Твого (рабу Твою), творившаго мі напасти, образу, ганьбу і злохуление;

молю Тебе, не пом’яни цих гріхів його (її), але відпусти і прости йому (їй) вся сія з чоловіко Твоєму, і помилуй за велицей Твоєї милості.

Молю Тя, про Преблагий і Прещедрый Ісуса, яко уз адових Решителя, смерті Переможця, грішних Спасителя, дозволь рабу Твоєму (рабі Твоїй) ці провини, имиже, яко пленицями пекла, связася померлий (а).

Ти бо, Господи, рекл єси: «аще не отпущаете людиною гріхи їхні, ні Батько ваш Небесний відпустить вам провин ваших»;

о, так не буде сього!

З розчуленням і скрухою серця благаю Тебе, Спасителю Премилостивый, дозволь йому (їй) ці узи злих видінь і підступів диявольських, не погуби усопшаго (шу) гнівом Твоїм, але відкрий йому (їй), Жизнодавче, двері милосердя Твого,

так внидет у святий Твій град, хвалячи всесвяте і великолепое Ім’я Твоє і оспівуючи неизреченную любов Духа Твого Святого до гинуть грішникам.

І як Ти, Доброта вічна, згадав єси на хресті благоразумнаго розбійника, з Тобою розп’ята, путесотворив йому вхід в рай, сице, молю Тя, Всещедрый, пом’яни у Царстві Твоєму і отшедшаго (шу) до Тебе раба Твого (рабу Твою) (ім’я) не затвори,

але відкрий і йому (їй) двері милосердя Твого, бо Твоє є, еже миловати і врятувати ни, Боже наш, і Тобі славу возсылаем з Безначальным Твоїм Отцем, Пресвятим і Благим і Животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас і на віки віків.