Розіп’яти – це присвятити себе

Духовні істини не завжди так однозначні, як здається на перший погляд. Деякі місця Писання несуть в собі кілька смислових значень або носять алегоричний характер. Називати себе віруючим, але при цьому не знати, що це значить, насправді є великою проблемою. Людина обманює сам себе. Біблія чітко говорить, що Христові лише ті, хто самі себе розп’яли зі своїми пристрастями і похотями.

Фізичне чи духовне розп’яття?

Зрозуміло, що фізично самостійно не можна себе розіп’яти – це неможливо. Але в даному випадку мова йде зовсім не про фізичну розп’ятті. Бути віруючою людиною – це не просто внутрішньо розуміння, що Бог є, або віра в те, що Він є. Сказано, що й біси вірують і тремтять, але це не означає, що їх духовна сутність врятована. Розіп’яти – це означає присвятити себе. Не свої інтереси ставити на перше місце, але співставляти всі свої плани з тим, що про це думає Бог, і як Він на це дивиться. Відповіді на ці запитання можна знайти в Святому Письмі.

Крім того, що свої плани потрібно звіряти з Біблійними істинами, так ще потрібно шукати відповіді і на питання про те, які Божі плани щодо твого життя. Така позиція не подобається більшості людей, але інших варіантів бути врятованими немає. Христові тільки ті, хто розіп’яв свої тілесні людські бажання і божественне поставив вище своїх інтересів.