Які гріхи перераховувати на сповіді: список гріхів

Смертні гріхи

Відпадання людини від Бога, в результаті якого гине душа. Звідси і назва – смертні гріхи. Під ними маються на увазі сім пристрастей, пленяющих людини. Самостійно, без допомоги Божої, побороти дані пристрасті неможливо.

Ми розповіли про те, які гріхи на сповіді потрібно перерахувати. Сім смертних гріхів відносяться до обов’язкових, до яких належить каятися. Каятися і не робити надалі, а не розповісти про них священикові, а потім, вийшовши з храму, взятися за старе. Людина повинна переглянути своє життя, виправлятися і боротися з усіма гріхами, особливо – з цими.

До числа семи смертних гріхів відносяться гордість, смуток, обжерливість, блуд, заздрість, гнів і неробство.

Особливі гріхи

Під особливими гріхами мається на увазі хула на Духа Святого. Все прощається Богом, крім цього гріха. Зрозуміло, коли ганьбитель кається і виправляє своє життя, є шанс отримати прощення.

Відчай або надмірне уповання на Божу волю. Здавалося б, чим погано друге діяння? Справа в тому, що людина продовжує вести особливо тяжку й грішне життя, абсолютно не бажаючи каятися в цьому, однак сподівається на милосердя Господнє. Мовляв, Бог помилує, Він же добрий.

Вперте невіра в Бога. Коли індивіда намагаються переконати в існуванні бога, Спаситель являє різні чудеса “Хомі невіруючому”, але той продовжує вперто ігнорувати явища і переконання, тоді – вибачте. Господь зробив все, щоб переконати невіруючого, за решту людина несе відповідальність самостійно. В разі чого не варто потім звинувачувати Бога.