Як використовувати масло Матрони Московської: молитви, думки і відгуки

Масло Матрони Московської: як використовувати? Відгуки православних матерів

Думки про допомогу святої Матрони і масла, освяченого на її мощах, розділилися. Ті, кому молитва допомогла, намагаються не розповідати подробиці, щоб не наврочити, не сполохати своє крихке щастя. Хтось просить і не отримує бажаного, зневіряється і пише гнівні відгуки. Перш за все, потрібно розуміти, що віра православна — це не ринок, відносини “ти — мені, я — тобі” не працюють. Це означає, що Бог не повинен дати ті чи інші блага в обмін на свічки по недільних днях і молитви.

Як православним людям ставитися до чудес і атеїстам?

Вірити чи думок інших людей про те, як використовувати масло Матрони Московської?

Православний християнин, розуміючи свою неміч, як би передає свою вільну волю на піклування Господа. Звідси пішов вислів “на все воля Божа”. Смирення — вища чеснота в православ’ї. Якщо звернутися до отців книг, стане зрозуміло, що справжній християнин сподівається тільки на Бога, а не на себе, смиренно приймаючи всі удари долі. А коли чоловік готовий прийняти від Господа все, винести всі випробування і скорботи, Бог обов’язково дасть вінець в цьому або наступному житті. Ісус Христос ніс свій хрест до кінця, прийняв смерть від людей, щоб врятувати і вилікувати гріховну людську природу. Нам залишилося тільки навчитися жити за заповідями і миритися. Гідно пройшовши всі випробування, удостоїмося вічності.