Православна молитва за дитину: тексти, правила читання, прохання про допомогу і захист

Молитися за свого дитини – природна душевна потреба батьків, не тільки матерів, а й батьків. Звернення до Всевишнього не тільки допомагає вберегти дітей від негараздів, хвороб, небезпек і направити їх в життя, воно допомагає батькам приборкати власні тривоги, хвилювання.

Якщо в старовину питань про те, як слід просити Господа або святих за своїх дітей, не виникало, то в наш час він актуальне для багатьох. Пов’язано це з тим, що переважна більшість людей не виховувалося в межах православної культури не знайома з духовними традиціями.

Як і де слід молитися?

Як правило, тим, кому не зовсім зрозумілі принципи поведінки на церковному служінні, достатньо просто уважно спостерігати за присутніми в храмі людьми і чинити так само. Щодо звернень до Всевишнього або святим можна вдатися до такого ж принципу, тобто слухати молитви про дітей. Православні священики ніяк не обмежують парафіян у їх проханнях до Господа.

Молитися можна, користуючись готовими текстами або ж виражаючи потреби власними словами. Звертатися за допомогою можна як у храмі Божому, так і в будь-якому іншому місці. Іншими словами, якщо виникло бажання помолитися, це потрібно робити незалежно від того, де саме знаходиться людина.

Сила православної молитви полягає не в її словах, а в тому енергетичному посилі, який людина вкладає в них. Іншими словами, для моління важливі міцність віри, відсутність сумнівів і чистота помислів. Під чистотою думок слід розуміти не тільки відсутність потаємних, не особливо праведних бажань, але і звільнення розуму від усього суєтного. Тобто, не можна молитися про потреби своїх дітей і при цьому міркувати про те, де і що купити до вечері, або планувати сімейний бюджет. В голові людини, що молиться, не повинно бути ніяких турбот або клопоту, розуму його слід повністю віддатися прохання до Всевишнього, сконцентруватися на ній.

Незважаючи на те що молитися можна в будь-якому місці, не слід уникати відвідування храмів Божих. Під церковним склепінням варто особлива атмосфера, як про неї говорять – намолена. Обстановка храму допомагає звільнити свій розум від повсякденних турбот і повністю віддатися молитві, крім цього, церковна атмосфера підсилює енергію людини, наповнює його душу благодаттю.