Православна молитва за дитину: тексти, правила читання, прохання про допомогу і захист

Як попросити ангела-хранителя про спокійному сні?

Як правило, просять допомоги ангела-хранителя люди самостійно. Однак якщо мова йде про новонародженій дитині або ж про малюка, з якихось причин не здатному звернутися до ангела, що за нього просять батьки.

Молитва дитині спокійний сон, православна і адресована його ангелу-хранителю, може бути такою:

«Ангел Пресвітлий Господній! Снизойди в світ земний і побудь біля дитя мого (ім’я дитини). Захисти його від поганих сновидінь, пішли в ночі темної радощів і укрий з раннього ранку від прохолоди крилом своїм. Амінь!»

Звернення до самому малюкові, побажання, сказані дитині на сон грядущий, молитвами не є. Тобто, якщо чоловік говорить своєму синові або дочці фразу «Хай буде з тобою Ангел Господній», він лише висловлює побажання.

Як молитися про дарування благополуччя майбутнім дітям?

Нерідко люди, які планують зачаття і народження дитини, задаються питаннями про те, чи можна помолитися в храмі про дарування здоров’я і благополуччя їх майбутнім дітям. Подібні молитви не порицаются церквою, навпаки, вони нею заохочуються. Адже якщо люди, які відповідально підходять до таїнства дітонародження, спочатку відчувають потребу в вознесіння молитви за своїх майбутніх чад, то і ростити їх вони стануть у відповідності з церковними традиціями.

Але не тільки тим, хто планує поповнення в сім’ї допомагають православні молитви. Зачаття дітей багато люди чекають роками, щиро не розуміючи, чому його не відбувається. Не такі вже й рідкісні життєві ситуації, в яких у цілком здорових тілесно людей, пристрасно бажаючих обзавестися потомством, дітей немає.

Як правило, про дарування потомства моляться до Богородиці. Однак якщо в родині поколіннями прийнято з усіма бідами і потребами звертатися за допомогою до якогось святого, то про таїнство зачаття і благополуччя майбутніх дітей просити потрібно саме його. Зрозуміло, просять про дарування нащадків і самого Господа.

Помолитися про звершенні таїнства зачаття і дарування благополуччя майбутнім дітям можна так:

«Пресвята Царице Небесна, Пречиста Матір Божа, усіх земних прикростей і радостей з надлишком вкусившая, не залишає рід людський без піклування, у прикростях земних утешающая! Молю Тебе з усім смиренням, з чистотою у серці і без всякого умислу нечестивого, про допомогу в справах моїх жіночих, бідах особистих. Даруй мені, рабу (ім’я власне) пізнати радість материнства велику, нагороди дитятком, міцненьким і здоровим. Бо порожня життя жіноча без дітей. Вони – наше захоплення, нагорода від Господа за лагідність і смиренність. Благослови мене, Пресвята Матір Божа, та ниспошли моїм дітям покрив милості своєї. Тим що з волі Господа Бога нашого і за заступництвом Твоїм, Цариця Небесна народяться. Амінь!»