Молитви про смирення і терпіння: опис, значення, ніж допомагають

Терпіння – порятунок душі

Стійко переносити труднощі, встаючи після кожного удару долі, здатні не всі. Господь добре знає слабку людську натуру, тому допомагає нам, якщо попросити. Нижче – ще одна молитва про смирення і терпіння духу:

Хвала Тобі, Отче милосердя Боже всякаго розради, що Ти ніколи не залишаєш страждальців Твоїх без відвідування і розради. Карати – караєш Ти їх, але смерті не зраджуєш їх; хоч Ти часто буваєш для них Богом потаємним, але Ти – всіх їх Спаситель. Це втіха запечатлей, о Господи, в моєму серці і яви його істинним наді мною, коли лихо близько, а помічника немає. Будь моїм світлом, коли я сиджу в темряві; соделай, щоб пізнання гріхів моїх і того, чого вони заслуговують, виробляло в мені істинне смирення і терпіння. Зміцни, коли настане біда, віру в мені, як в Якові, щоб я боровся і не відпускав Тебе, поки Ти хіба не благословиш мене. Соделай, щоб я в стражданні не втік від Тебе, о мій Пастир, але щоб бадьорість моя збільшувалася, і я робився ревні молитви і хвали Твоєї. Відкрий мені розум, щоб я розумів Писання, навчився з нього шляхах Твоїх, і в істинному безмовності серця цілком і цілком віддавався Тобі, через Ісуса Христа, Сина Твого, Господа нашого! Амінь.

Перші християни в періоди гонінь зазнавали жахливі тортури і не здавалися. В наш час такої жорстокості по відношенню до віруючих немає, але дуже багато спокус. Протистояти світу неймовірно складно, наше життя схожа на карусель: дім, робота, діти. Короткі відпустки на морі або перед телевізором. Нескінченний потік інформації робить людину нездатним до молитви, роздумів про сенс життя. Сьогодні врятувати свої душі набагато складніше, ніж в перші століття після Різдва Христового. Тому потрібно зупинитися, хоч на хвилину, прочитати молитву про смирення і терпіння. Господь обов’язково допоможе.