Кайова Гордон: біографія, фільми, фото, особисте життя

Кайова Гордон — німецький і американський актор. Став широко відомим після участі в містичному фільмі «Сутінки», де виконав роль перевертня Ембрі Колла. На сьогоднішній день актор знявся більш ніж у 20 фільмах.

Зростання Кайовы 180 сантиметрів.

Ранні роки

Кайова Гордон народився 25.03.1990 року в столиці Німеччини, Берліні. Повне ім’я – Кайова Джозеф Гордон. Батьки хлопця виховували вісьмох дітей. Кайова був сьомою дитиною. Мати його, Камілла Найтхаурс Гордон, працювала актрисою, а батько був співробітником ЦРУ.

Предки хлопця по лінії батька — корінні жителі США, індіанці племені хуалапаи. Традиційне місце проживання цього племені — північна частина штату Арізона.

Коли майбутньому актору виповнилося два роки, він разом з родиною переїхав жити в США. Тут хлопчик навчався у міській школі Кейв Крик.

Кайова з юності захоплювався музикою і співом. В даний час він — вокаліст музичного метал-групи «Touche».

Після закінчення школи Кайова вирішив стати актором. Батьки всіляко підтримували це рішення сина і зараз, коли він досяг успіху, дуже ним пишаються.

Він переїхав жити з міста Кейв Крик в Лос-Анджелес і незабаром відправився на відкритий кастинг містичної картини «Сутінки. Сага. Молодий місяць».

Картина «Сутінки. Сага. Молодий місяць»

У 2009 році список акторських робіт Кайовы Гордона поповнився культовим містичним молодіжним трилером «Сутінки. Сага. Молодий місяць». Режисером картини виступив Кріс Вайц. Цей фільм — екранізація однойменного роману письменниці Стефані Майєр. Молодому акторові вдалося роздобути роль другого плану – перевертня по імені Ембрі Колла.

За деякими відомостями, Стефані Майєр сама запропонувала віддати роль Ембрі Кайове. Вона сказала, що хлопець, в чиїх жилах тече кров індіанців, ідеально підходить для ролі одного з перевертнів. Примітно, що хлопець був знайомий з Стефанії ще до кастингу, вони кілька років ходили в одну і ту ж церкву.

Дивіться також:  Нагір'я, Ярославська область - огляд, особливості, історію та цікаві факти

Інші роботи

У 2016 році Гордон брав участь у зйомках нового канадського телесеріалу «Межа» про торгівлю хутром в США у XVIII столітті. Головну роль в проекті виконав актор Джейсон Момоа. Кайове дісталася роль персонажа на ім’я Кічі.

У 2015 році Кайова Гордон, фото якого до того моменту заполонили молодіжні журнали, вирішив спробувати себе в якості продюсера короткометражного фільму Heat Wave. Кайова – дуже затребуваний молодий актор. Зараз він задіяний одночасно в семи нових проектах.

Скандал з наркотиками

У 2010 році поліція запідозрила хлопця в тому, що він, будучи неповнолітнім, вживав алкоголь і зберігав у себе вдома обладнання для ін’єкцій для вживання наркотиків. Гордон визнав провину.

Рішення по справі досі не винесено. Справу розглядав муніципальний суд Скоттсдейла. У пресі широко обговорювалася ця тема, і це додало хлопцеві як прихильників серед молоді, так і засуджують його супротивників.

Особисте життя

Про своє особисте життя Кайова поширюватися не любить. Офіційно неодружений хлопець, знаходиться у пошуку майбутньої обраниці. У різні періоди свого життя у Гордона були відносини з різними дівчатами.

Про те, з ким зараз зустрічається актор, широкої громадськості не відомо. Кайова Гордон і його дівчина приховують свої стосунки і не з’являються разом на публіці.

Фільмографія

Актор знявся у багатьох комерційно успішних проектів. Кращі фільми Кайовы Гордона такі:

  • у 2009 році — «Сутінки. Сага. Молодий місяць»;
  • у 2010 році — «Сутінки. Сага. Затемнення»;
  • в 2011 році — «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 1»;
  • у 2012 році — «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 2»;
  • у 2013 році — телесеріал «Зак Стоун збирається стати популярним»;
  • у 2014 році — «Поліція Дранктауна» і серіал «Червона дорога»;
  • у 2015 році — «Відлуння війни», короткометражний фільм «Heat Wave » і «Холод»;
  • з 2016 року — серіали «Вибухова штучка» і «Кордон»;
  • у 2016 році — «Ситцева небо».
Дивіться також:  Що таке гнейс? Метаморфічні гірські породи. Походження, склад, властивості і застосування гнейсів

В цьому і наступному році вийде ще кілька нових фільмів за участю актора.