Цитати про релігію: народні вислови, автори і зміст фраз

Релігія, Бог і віра – завжди мали велике значення для людини. Думки про існування світу і створення людини не покидали світлі уми протягом багатьох століть. Скільки версій і доказів наводилося в доказ існування і заперечення Бога! Скільки цитат про релігію і віру вимовлялося людськими вустами!

Як вірили наші предки

У давні часи слов’яни наділяли божеством кожне явище природи. Скільки богів мало свій авторитет: бог води, бог сонця, бог війни… У пантеоні древніх богів було безліч жіночих персонажів. Що ні погодне умова або природне явище – бог. Людям необхідно було вірити в Бога, у вищу справедливість і надійний захист згори. Знати, що хтось спостерігає за їх життям, карає грішників і стежить за правосуддям. У народних прислів’ях відчувається повага до божеств. Цитати про релігію, сказані нашими предками, говорять про глибоку праведному ходінні перед законом Божим.

Жити – Богу служити.

Велике ім’я Господнє на землі

Хто любить Бога, добра отримає багато

Хто такий Вищий розум

В середині ХХ століття атеїсти і їх вчення про твердому запереченні Бога міцно увійшло в голови людей. Цитати про релігії стали приймати грубий і скептичний поворот. Люди перестали боятися вищої справедливості і хулили Всевишнього направо і наліво.

Отже, який вид опіуму Ви віддаєте перевагу? Релігію?

Комуністи перекрутили Біблію і заповіді про ближніх, переробили накази про любов до ближнього на правила для справедливих піонерів, замість поклоніння воскреслого Христа, організували поклоніння “неумирающему” Леніну. Вони намагалися створити “велику” і “вічне”, замішане на революційній крові, підпорядкуванні та замыливании очей.

Фраза, ціною в життя

Деякі знамениті особистості, не стримуючи емоцій та амбітних ноток, висловлювали різкі цитати про релігію. Чого тільки коштує Джон Леннон, знаний не тільки як учасник групи “Бітлз”, але і як автор відомої фрази:

Ми більш популярні, ніж Ісус Христос

Згодом Джон Леннон поплатився за свої їдкі слова й цитату про релігію. Він був убитий своїм фанатом. Принаймні, релігійні сподвижники впевнені, що це була його кара.

Марешаль про релігії

Негативно висловлювався і Сільвен Марешаль. Його цитата про релігію відображала презирливе ставлення до будь-яких деномінаціям.

Товариство безбожників більш досконало, ніж будь-яка інша організація.

Релігії відрізняються один від одного тільки декораціями.

Релігія – це не що інше, як ланцюги, вигадані для того, щоб закріпити узи політичного гніту.

Він підкреслював, що релігія поневолює людини і ніяк позитивно не впливає на його душу. Віра в Бога і підпорядкування біблійними законами не робить людину святим і ідеальним, якщо він сам не захоче виправитися.

Не бійся Бога бійся самого себе. Ти сам творець своїх благ і причина своїх лих. Пекло і рай знаходяться в твоїй власній душі.

З молитвою до Бога зійду

Інші мислителі і письменники дотримувалися протилежних поглядів. Їх цитати про релігію підтверджували цінність пізнання Бога і послух йому. Добре сказав Вільям Каммінгс:

В окопах атеїстів немає

Лев Миколайович Толстой ставився до релігії з повагою. Його цитата про релігію є девізом багатьох християн:

Живи в пошуках Бога, і Бог не лишить тебе!

Наполеон прославляв Святе Письмо:

Біблія – незвичайна книга. Вона – Жива Істота, переможне все їй противостоящее.

Чарльз Діккенс теж з особливим почуттям ставився до Книги Життя.

Новий Завіт є найкращою книгою тепер і в майбутньому для всього світу

Статуси, висловлювання про іслам

Цитати про релігію іслам просочені гордістю і честю. Ісламісти вважають свою релігію і ставляться до неї віддано і щиро.

Аллах! Збережи Іслам і мусульман! І даруй нам дотримуватися Ісламу до кінця нашого життя!

Я віддаю молитвами і погляд мій опускається під вагою покірною…мій Всевишній Аллах Ти поруч…Я віддаю молитвами і голос шепоче суру з Корану…Так гаряче! Як ніби годину передсмертний прибув!Але зараз я просто знаю, що Ти поруч…

Деякі висловлюючи мають різкий і невблаганний підтекст. Рідна людина, його почуття, його переживання варті пильної уваги. Якщо хтось образить близьку душу, може жорстко поплатиться за це.

Краще море крові ніж одна сльозинка матері

Неважливо, хто я перед людьми, а важливо, хто я перед АЛЛАХОМ… Тільки АЛЛАХ буде судити мене

Цитати і фрази ісламу мають багато схожих моментів з християнством. Це вірність і любов до Бога (Аллаха), любов до ближнього та доброчесний спосіб життя.

Віруючі чоловіки і жінки є помічниками і друзями один одному. Вони велять здійснювати дозволене і забороняють негоже (значення Аята 71, Сури 9, Священного Корану )

Назарбаєв про несправедливість в релігійному світі

Нурсултан Назарбаєв – політичний діяч, президент Казахстану та авторитетна особистість. Його висловлювання про сучасні проблеми повні твердих рішень і здорових поглядів. У цитатах Назарбаєва про релігії прозирає різкість і просочена несправедливими нотами істина, яка змусить багатьох задуматися про віяння і вчинках “святійших світу цього”.

У всіх релігіях записано, що благородство, взаємодопомога, підтримка і допомога бідним. Не вбивати і не красти. Неминущі людські цінності вони для всіх однакові. Однак, під прикриттям релігії, твориться зло. Терористи не мають нічого спільного з ісламом. В Корані сказано, що вбивство однієї людини рівноцінно вбивства всього людства

Дійсно, багато політики і релігійні активісти під прикриттям “волі Божої” і вірності “біблійному статуту” маніпулювали волею людей, здійснювали війни, вбивства та інші злочини. Висловлювання про релігію від відомих мислителів наповнені критикою і гіркотою.

Стендаль говорив про те, що більшість віруючих людей тягнуться до Бога і церкви з-за страху смерті, а інша половина християнських лідерів використовує їх емоції для маніпулювання ними та їхніми вчинками. Герцен говорив:

Всі релігії засновували моральність на покірності, тобто на добровільному рабстві

Багато вчинків було скоєно людьми, велика кількість доль спотворено, хто діяв у своєму житті проти волі і бажань, підкоряючись “правилами біблійного статуту” і боячись розгнівати Бога.

Бейль у своєму висловлюванні підкреслював, що страх перед Богом не виправить жодний з людських недоліків і вад.

На захист Бога

Цитати про релігію не завжди передають той ніжний і теплий сенс, який знаходять люди “пізнали благодать”. В Слові Божому сказано, що:

Бог є Любов

Хто приходить до Мене, я не вижену геть

У тому любов, що ми полюбили Бога, але Він полюбив нас і послав Сина Свого в умилостивлення за гріхи наші

В Біблії багато віршів і глав вказує на великодушність і милість Творця.

Все мені дозволено, але не все корисно

У фразі апостола Павла не йдеться про плотських стогонах і жорсткості до свого життєвого вибору. Все, що відноситься до слова “гріх”, вказує на можливі труднощі і неприємності в житті людини на землі. Про те, що тепер він вважається “жалюгідним земним порохом” – тут не йдеться. Однак безліч людей обмежують свої права, волю, підкоряючись якійсь земної влади проти свого розуміння. У підсумку винен все один і той же персонаж – Господь Бог.

Дитячі претензії до Бога

У Біблії написано: “Будьте як діти”. Тільки вони, ці маленькі люди, що мають вільні міркування, які на перший погляд здаються потішними і наївними, а на ділі вражають своєю істиною. Дитячі цитати про релігію, Бога і віру виражені в молитвах і розмовах зі Всевишнім. Вони повчальні як батькам, так і іншим дорослим:

  • “Я спочатку дуже хотіла попросити в Тебе маленького щеняти. Я б з ним гуляла і годувала його. Але потім я подумала і вирішила попросити інше: нехай моя мама приходить з роботи весела і з посмішкою”.
  • “Я Тебе, звичайно, люблю, але маму й тата більше. Ти не образишся?”
  • “Це у Тебе бізнес такий, щоб у церкві свічками торгували?”
  • “У католиків один Бог, у мусульман – інший, в юдеїв – третій, у лютеран – четвертий, у православних – п’ятий. Та скільки ж вас там?”
  • “Народжують, народжують, вмирають, вмирають. Казна-що!”
  • “На минулих батьківських зборах вчителька говорила про мене стільки всього хорошого, ніби я помер”.
  • “Я Тебе поважаю за віру в людину”.
  • “Я б попросила у Тебе, щоб Ти дав більше розуму моїм батькам, а то вони мене зовсім не розуміють.”
  • “Щоб я зараз хотів попросити в Тебе? Та Ти ж сам все знаєш!”

Вустами немовляти дійсно народжується істина. Слова про те, як Творець вірить в людину, далекі від вимог і несхвальних засуджень, які людина знаходить в церковних стінах. Людина – подоба Бога. Якщо вірити в осуд Бога і паплюжити все, що в світі називають “релігією”, теплий світло в душі не зародиться ніколи, хоча так хочеться вірити, що хто-то любить нас ні за що, нічого не вимагаючи натомість. Любить нас лише за те, що ми – є!