Щоденна молитва про дитину. Молитва про здоров’я дитини

Свята молитва є найбільшою добротою для будь-якого батька. Бога можна просити про все, бо для Нього немає нічого неможливого. Треба завжди молитися про здоров’я дитини і про сімейне благополуччя, фінансової допомоги та про захист від невдач і так далі. Господь в будь-яку хвилину може виконати все, що ви побажаєте. Але для цього все-таки треба засвоїти деякі правила. В першу чергу, треба тримати себе шанобливо, в тиші і самоті вимовляти молитви. Тільки так відбувається пряме спілкування з Богом. А Він незмірно впливовішими будь-якого земного правителя. Однак не треба малювати перед собою Його образ. Якщо в голові багато відволікаючих думок, молитися треба короткими словами.

Намагайтеся частіше накладати хресне знамення на дитину і просіть благословення у Господа, коли дитина йде в школу або взагалі виходить з дому куди-небудь. Тоді можна бути впевненим, що дитина скоро повернеться.

А тепер важливо відзначити той факт, що всі ми дуже вразливі з-за проблем наших рідних і близьких. Найчастіше тоді ми і згадуємо про нашого Творця і Спасителя, починаємо Йому молитися про дітей і сімейне благополуччя, щодня сподіваючись, що Він нас почує.

Плодами молитви стане душевний світ, добре ставлення до всіх, спокій за себе і за майбутнє своїх рідних і близьких. І головне – подяку Богові. Якщо ж такого не відбувається, значить, ви робите щось не так.

Яким святим молитися?

Батько як ніхто інший розуміє, що найцінніше в житті – це діти. Тому батьки щосили намагаються підтримати та направити своє чадо в потрібне русло. Одні допомагають освітою, житлом, роботою, знайомлять з потрібними людьми. Інші піклуються духовно. І ось для цього існують спеціальні молитви про дітей Отця Небесного і багатьом святим.

Якщо хтось хоче поповнення в сімействі, можна помолитися біля образу Спасителя і Богородиці, а також звернутися за допомогою до Роману Чудотворцю, Ксенії Блаженної, немовляті Іоанну Києво-Печерського.

Для того щоб дитина народилася здоровою, моляться перед іконами Божої Матері, іменованими «Скоропослушниця», «Утамуй мої печалі», «Допомога в пологах» і «Годувальниця», а також підносять молитви ликів святих преподобного Іпатія, Іоанна Богослова, Агапіта Печерського. Про захист молять Ангела-Хранителя.

Якщо раптом малюк переплутав день з ніччю, як часто буває у дітей, тут треба молитися святим отрокам – Іоанну, Діонісію, Ексакустодиану, Мартиниану, Антоніну, Максиміліану.

Захисниками і помічниками маленьких дітей, які зцілюють грижу та інші недуги, є великомученик Артемій і святий мученик Уар.

Один з головних покровителів медицини – святий великомученик Пантелеймон. Про здоров’я дітей також моляться мученику Микиті і святій діві Параскеві П’ятниці.

У святої Варвари Великомучениці у молитві можна просити таланту для дітей, вдалого заміжжя і захисту від різних бід.

Якщо дитина дуже важко засвоює навчальний матеріал чи йому погано дається яке-небудь заняття, потрібно молитися ікон Богородиці «Додавання розуму», «Подательнице розуму», «Ключ розуміння» і святим Сергію Радонезькому, мученику Неофіту, Іоанну Кронштадскому.

Коли діти підростають і починають доросле життя, для пошуку роботи треба просити допомоги у таких святих, як Микола Чудотворець та Спиридон Триумфунский.

Щоб діти благополучно влаштувалися в житті, треба частіше вимовляти молитву Митрофану Воронезькому Чудотворцю, яка починається такими словами: «Святий отче Митрофана…».

Молитва святому Димитрію Ростовському допоможе дітям у подоланні бідності та злиднів, так як він є покровителем бідних і сиріт.

Святої матінки Матрони Московської моляться для позбавлення від алкоголізму, наркоманії та тютюнопаління. І взагалі для дитини вона є справжньою небесної нянею, адже завжди втішить і заспокоїть. Молитву їй треба треба починати зі слів: «Про блаженна мати Матроно…».

«Про блаженна мати Матроно, вислухай і прийми нині нас, грішних, що моляться тобі, навыкшая в усьому житті твоєму приимати і выслушивати всіх стражденних і скорботних, з вірою і надією до твоїм заступництвом і допомогою вдаються, швидка допомога і чудесне зцілення всім подавающи; та не збідніє і нині милосердя твоє до нас, недостойних, маловірних в многосуетнем світі цьому і нигдеже обретающим розради і співчуття у скорботах душевних і допомоги в болезнех тілесних: зціли хвороби наша, визволи від спокус і мучительства диявола, пристрасно воюющаго, помози донести свій життєвий Хрест, знести вся тяготи життя і не потеряти у ньому образ Божий, віру православну до кінця днів наших сохранити, сподівання і надію на Бога міцну имети і згадуючи нелицемірну любов до ближніх; помози нам по отшествии з житія цього достигнути Царства Нєбєснаго з усіма угодившими Богу, прославляюще милосердя і доброта Батька Нєбєснаго, в Трійці славимаго, Отця і Сина і Святого Духа, на віки віків. Амінь.»

Позбутися від алкогольної залежності також допомагає молитва Богородиці, звана «Невипивана чаша». Від тютюнопаління може позбавити молитовне звернення до преподобного Амвросія Оптинскому.

Роль батьків у вихованні дітей

Найбільше бажання будь-якої матері – показати своєму чаду, що значить любити Бога всією душею, всім серцем, розумом і силою. Правильно виховати дитину – це дуже важливо і завжди складно. Іноді батьки занадто пізно, особливо коли діти вже підросли і пішли в самостійне життя, починають розбиратися в питаннях з приводу того, що ж це таке – бути батьками.

Всієї істини цього питання вони досягти практично не можуть, тому що діти – як рухомі мішені: то вони в періодах ясельних, то шкільних, студентських, а там і зовсім доросле життя у них починається. Час, на жаль, невблаганно рухається вперед. Як батьки ми можемо лише вивчити кілька уроків і наставляти дітей на шлях істинний.

Щоденна молитва про дитину просто необхідна для виправлення багатьох помилок, які батьки часто роблять у вихованні своєї молоді. Іноді вони втрачають терпіння, самовладання і навіть сходять з розуму від тривоги. Але ніколи не треба впадати у відчай, оскільки ті ж самі помилки і дадуть найбільші можливості. Головне – вчасно усвідомити їх і попросити вибачення.

Власним прикладом можна навчити дітей визнавати свої помилки і вибачатися. А це вже половина справи, так як ваші помилки дадуть можливість навчити дітей ще одному – приймати прощення і від інших, і від самого себе.

Тому так важлива щоденна молитва матері про дітей? Тому що вона на інтуїтивному рівні відчуває своєї дитини. Молитва може покривати безліч гріхів, які ваша дитина здійснив ненавмисно.

Молитовна практика

Привчити себе до молитви досить складно, тому що нею потрібно жити, а без прилучення до церковних таїнств зробити це буде дуже важко. Але треба розуміти, що щоденна молитва про дитину для батьків є самим потужним зброєю. Вона якимсь незвичайним способом перетворює батьків у пророків, які можуть формувати долі своїх дітей. Добре коли діти успадкували молитовну практику від своїх найближчих родичів – батьків, бабусь і дідусів.

Моліться зі святим відвагою, з Волі Божої і по Слову Божому. І по мірі ваших молитов життя ваших дітей буде змінюватися в кращу сторону. Всі турботи про дитину краще перетворити на молитви. У житті часто виходить так, що чим більше переживань і тривог, тим сильніше звучить прохання до Бога.

Щоденну молитву про дитину треба робити з любов’ю, надією і вірою, адже тільки посиленим завзяттям можна благати Господа про дарування всіх благ своєму чаду. Не дарма кажуть, що молитва може і з дна морського підняти.

Турбота про дітей

У житті іноді відбувається і так, що від хворої дитини, який від немочі своєї спотикається і падає, можуть відвернутися багато, але тільки не рідна мати. Тому що вона народила його, носила під серцем, чекала з нетерпінням, коли він почне рухатися в її утробі, не спала від плачу дитини в тривожні безсонні ночі, грішачи більшою любов’ю до свого чаду, ніж до Господа.

Відповіді на питання з приводу того, з ким дружать ваші діти, з ким вони ходять на побачення, які необдумані рішення вони приймають, які в них особливості характеру, можна дізнатися лише тоді, коли чути щоденна молитва про дітей до Господа.

Мати – це той єдиний чоловік, який любить свою дитину просто за те, що він є. Що б не сталося, вона засудить саме його вчинки, але не саму дитину. Її любов – всеосяжна і безмежна.

Сльози матері

Щоденна сильна молитва про дітей ніколи не залишиться без нагороди у Господа. Тому що Він завжди з нами і нашими дітьми в біді, в радості і в повсякденних справах.

Про дитину треба молитися краще навіть до його народження. І просити у Господа треба не тільки здоров’я і якогось вигідного матеріального становища, успіху і благополуччя, а в першу чергу молитва подбати про спасіння його душі, бо ми не знаємо, яким шляхом Він поведе наше чадо до цієї мети, може бути, через нещастя і розчарування, скорботи і хвороби.

Можна привести в приклад книгу «Сльози матері», яка зібрала в себе розповіді, спогади і проповіді, присвячені темі материнства. Всі оповідання збірки дуже повчальні, так як практично всі ці історії засновані на реальних прикладах, які показують потужну і дієву силу молитви матері, молящейся за свою дитину. Молитви до Господа, до Пречистої Богородиці, святих отців Православної Церкви можуть зберегти спокій у найбільш важких і відчайдушних ситуаціях.

Практичні поради

Щоб була почута молитва про здоров’я дитини, в дитячій кімнаті, де зазвичай спить ваше чадо, необхідно поставити православну ікону. Дитина повинна завжди носити на собі хрестик для захисту. Частіше накладайте на нього хрест і говорите, відправляючи в садок або в школу: “З Богом!”.

І ще дуже добре для порятунку будь-якої людської душі допомагати хворим і немічним. Тоді і ваша молитва про здоров’я дитини буде почута.

Коли ми це робимо, не потрібно чекати того, що вас хтось віддячить або похвалить, щоб не загордитися. Ще краще не афішувати і не розповідати про це нікому. А ми наводимо дієву молитву в здоров’ї малюка.

Молитися про дітей треба святому Миколаю Чудотворцю, блаженної Ксенії Петербурзької, преподобним Сергію Радонезькому і Серафиму Саровському, святій Варварі, святителю Луці, святій матінці Ксенії і багатьом іншим святим, так як всі вони у славі Божій дуже допомагають потребують їх допомоги. І особливо дітям.

Ця сильна молитва матері допоможе, якщо дитина захворіла. Адже ніхто більше матері не бажає одужання малюкові.

Що говорили Святі Отці про молитву

Не дивно, що прохання батьків за свою дитину може бути розумною, а може і ні.

Апостол про нерозумних молитвах говорив, що іноді людина старанно молиться, але не отримує того, чого хоче. Все відбувається тому, що він просить зовсім не того, що спрямоване на добро.

Святі отці говорили, що треба обережно молитися про зовнішніх долі життя християн. Іноді батьки моляться про одужання безнадійно хворого маленького дитини. Здавалося б, як несправедливо, адже повинні помирати літні люди. Але ні, так вирішив Господь, а Він краще знає, як вчинити.

У таких випадках, як би не важко було батькам, необхідно вчитися смирення, покірності і пам’ятати, що Промисел Божий завжди преблагой.

На все воля Божа

А будь-яку молитву потрібно закінчувати словами Самого Ісуса Христа в Гетсиманському саду, коли Він в останній день свого життя плакав кривавими сльозами і молився Батькові: «Втім, не Моя воля, але Твоя нехай буде так».

Є така розповідь, коли мати відчайдушно молилася про одужання своїх двох синів, які лежали в смертельній гарячці, і Господь по її молитві відкрив їй в тонкому сні майбутнє її дітей, як вони, будучи вже дорослими, в п’яному угарі розгульного вечірки б’ються один з одним і ножами наносять собі смертельні рани.

Крім випадків, коли Господь не дає допомоги у молитві просить, існує і маса інших ситуацій. Наприклад, дитина отримував зцілення саме тоді, коли йому вже нічого не могло допомогти.

Тому завжди треба вірити в те, що щоденна молитва про захист сім’ї і дітей перед Господом буде почута. Читайте кожен день цю сильну молитву про дітей.

Про Бога і людину

Бог для людини невіруючої представляється чимось абстрактним. Його асоціюють з вищим розумом. Насправді, як зазначив один проповідник, і сатана підходить під поняття вищого розуму. Як би те ні було, в першу чергу Бога треба асоціювати з Любов’ю – це Його головна якість.

Щоб з розумінням молитися, треба постаратися якомога краще вивчити земне життя Ісуса Христа. А для цього треба читати Євангеліє.

Людина повинна завжди пам’ятати, що він – улюблене творіння Боже, у якого безсмертна душа, і вона дорожча всього того, що є в цьому матеріальному світі.

Але людина – істота, яка збилася з шляху і тепер постійно йде по дорозі проб і помилок, немов загублена вівця; він не здатний без допомоги Бога навіть правильно молитися і приносити добро і мир. Людина повинна усвідомити свою гріховну натуру і духовну бідність і постаратися виправити ситуацію у міру своєї сил і можливостей.

Треба намагатися з усіх сил, щоб у вашому домі завжди звучали щоденні молитви про дітей і сімейне благополуччя.

Господь Сам поніс Свій кривавий хрест і заплатив власним життям за гріхи людські. Тому не треба нарікати і про щось шкодувати.

Є молитви про захист дітей Пресвятої Богородиці, яка, як прародителька Христа, може вимолити для вас допомогу. А молитися завжди треба з вірою, тоді вона не проходить даремно, бо без неї молитва марна. Якщо віра слабка, треба просити у Господа.

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх отроків, отроковицю і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, виконай їх у страху Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському розсуд Твоєму, яко Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене в образ Твого нєбєснаго материнства. Уврачуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами завдані. Вручаю дитя моє цілком Господа мого Ісуса Христа, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Щоб Господь чув вас, треба слухати Його. Христос відвертає Своє обличчя від зла. Так як зло – це Його хресні рани. Ми повинні бути добрими і виконувати Божі заповіді, якщо цього не буде, то всі прохання будуть марними і виглядати стануть невиправданої нахабством.

Висновок

Молитва Господу Ісусу Христу про дітей може бути марною, так як приступати до неї треба тільки звільнивши душу від тривог, недомовок і сварок. Інакше просити Отця Небесного про щось з чистим серцем вже не вийде. Краще навіть просто поговорити з тими, з ким у нас створилися неприємні стосунки, і примиритися.

Молитов багато і різних. Щоб Господь їх почув, треба навчитися не тримати в собі образу. Прощайте і прощені будете! Не нарікайте на Бога і на долю, а змиріться. Очистіться від усього, що турбує ваше серце і совість. Ось тоді тільки можна буде відразу відчути, як у вашої молитви виростуть крила.