Обітниця Боже. Список біблійних обітниць і благословень на кожен день

Обітниці з псалмів

Крім того, варто приділити увагу тим божим обітницям, які відносяться до повсякденного життя людини. Так, в одному з псалмів, ймовірно, написаних ще Мойсеєм незабаром після порятунку ізраїльтян від армії єгипетського фараона, сказано: «За те, що Він полюбив Мене, визволю його; захищу його, бо він пізнав Моє ім’я. Покличе Мене, і почую його; з ним Я в скорботі; визволю його і прославлю його, долготою днів насыщу його і явлю йому спасіння Моє» (Псалом 90:14-16).

Його можна розділити на частини. «Визволю його» – це фраза про те, що ми неминуче програємо, якщо покладаємося тільки на себе. Сподіватися тільки на власні сили, відводячи погляд від Господа, нерозумно, набагато правильніше буде звернутися до нього за порятунком – як у повсякденних справах, так і в значно більш важливому і широкому розумінні.

«Захищу його» – в англійському перекладі Біблії ця фраза звучить трохи інакше – «Поставлю його на вершину». Перебуваючи на висоті, людина стає захищеним від ворогів, що мешкають в долині, і кожен віруючий може сподіватися на захист з боку Господа. Гарантією цього є Ісус Христос, якого Бог приніс у жертву заради порятунку всіх людей.

«З ним Я у скорботі» – читаючи про життя біблійних героїв, таких, як, наприклад, Давид або Йосип, ми бачимо, скільки труднощів і бід вони перенесли, перш ніж отримали нагороду від Бога. Фактично, чим сильніша віра, тим важче випробування, які людині доводиться переносити, щоб довести її істинність. Нам не слід нарікати на Господа, коли на нашу долю випадають різні випробування. Ми повинні пам’ятати, що це перевірка на міцність. Зрештою, без переживань, тривог і страждань ми навряд чи змогли б оцінити радість світлих миттєвостей. До того ж з допомогою випробувань Бог відриває нас від минущої земного життя, звертаючи погляд на життя вічне.

«Прославлю його» – як ми пам’ятаємо з історії Мойсея, він цілком міг залишитися в палаці фараона і стати відомим воєначальником. Але що стоїть земна слава порівняно з тією, яку він отримав, слідуючи за Господом? Багато великі подвижники загинули, не отримавши ані найменшого схвалення з боку людей, але Бог прославив своїх дітей.

«Долготою днів насыщу його» – на перший погляд здається, що це обітниця довгої земного життя, однак насправді – це теж про вічне життя. Бог обіцяє, що життя не буде кінця, але варто пам’ятати, що насправді вічне життя починається з того моменту, коли людина щиро починає вірити в Господа і відкриває йому серце.

«Явлю йому спасіння Моє» – Бог може врятувати абсолютно будь-якої людини, незалежно від її вчинків і поведінки. Він може використовувати будь-яку людину, як інструмент для того, щоб врятувати інших. Пам’ятайте, що на кожному з перерахованих Божих обітниць із Біблії на кожен день стоїть печатка вашого імені, немов всі ці рядки написані саме для вас. Варто довіритися Богу і слідувати за ним, щоб обіцяне виповнилося повною мірою. Бог може здійснювати воістину неможливі речі.