Чи потрібно постити перед сповіддю і причастям?

Послаблення посту

Чи потрібно постити перед сповіддю вагітним, хворим і дітям? Якщо людина просто сповідається, то пост повинен бути душевним. Коли мова йде про причасті, то послаблення або скасування поста здійснює тільки священик. З цим питанням необхідно підійти до батюшки.

Сенс посту

Чи потрібно постити перед сповіддю без причастя, ми з’ясували. Душевний пост необхідний.

Давайте поговоримо про сенс посту. Існує чотири довгих пісних періоду. Це Різдвяний піст, який триває з 28 листопада по 6 січня. Він встановлений на честь Різдва Христового. Пост цей радісний, що очікує народження Спасителя.

Другий пост – Великий. Самий довгий і складний з чотирьох. Триває майже 50 днів. Дуже строгий за своїм статутом. Під забороною риба, а рослинне масло дозволяється куштувати тільки у вихідні.

Великий піст встановлений в пам’ять про піст Спасителя в пустелі. Господь постував 40 днів.

Петрів піст. Починається він після Трійці. Піст переходить, тому його тривалість може змінюватись від 1 тижня до 1,5 місяців. закінчується в день Петра і Павла – 12 липня.

Успенський піст. Короткий, але такий же суворий, як Великий. Триває всього два тижні. Люди постять в честь Успіння Пресвятої Богородиці.

Сенс поста в боротьбі з власними пристрастями і бажаннями. Відсікаючи пристрасті як тілесні, так і душевні, ми перемагаємо себе. Піст – це час величезної духовної роботи, покаяння і усвідомлення своїх гріхів.