Самі противні тварини планети: опис, рейтинг

За різними оцінками вчених, на планеті Земля проживає близько двох мільйонів різновидів живих істот. Багато з них симпатичні більшості людей, але зустрічаються і ті, які виглядають по-справжньому моторошно.

У цій статті ми розглянемо рейтинг найпотворніших тварин і розповімо про кожній з них.

Перше місце: підковоноси

На сьогоднішній день науці відомо більше 80 різновидів цих тварин. Подковоносые кажани (на фото вище) мають одну рису, яка виділяє їх серед інших видів. Під час сну ці тварини загортаються в свої крила, а не їх укладають уздовж тіла. Свою назву ці кажани отримали за форму морди, візуально схожа з кінською підковою. Це ж і робить їх одними з найбільш гидких тварин на планеті.

Раціон тварин переважно складається з дрібних комах, яких вони відловлюють на поверхні перегною. Найбільша активність у цих кажанів проявляється в темний час доби. Під час полювання підковоноси використовують кінцівки й зуби. Примітно, що крилами вони хапають жуков, як руками, і відправляють їх в рот. Дрібну здобич підковоніс може є нальоту, а велику поглинає, повиснувши на гілках дерев.

Ця різновид кажанів воліє теплий клімат і відкриту місцевість з рідколіссям. Сон і зимівля тварин проходить в печерах. При цьому їм потрібна комфортна температура не нижче 7 градусів Цельсія.

Друге місце: пурпурова жаба

Це земноводне є єдиним представником свого виду. Пурпурова жаба була офіційно відкрита вченими тільки у 2003 році. Тоді ж її і класифікували. Цей вид належить до сімейства сейшельських жаб і живе лише в одному районі Індії – Західних Гхатах.

Найбільш противними тваринами вони вважаються за свій маленький білий ніс і нетипову форму тіла. Вона більш округла, ніж у інших жаб. Земноводне має невелику, порівняно з тілом, голову і загострена мордочку. Вона має пурпурний колір.

Ці тварини віддають перевагу підземний спосіб життя. Найбільш комфортній для них є середовище з підвищеною вологістю. Своє життя вони проводять у глибоких норах, які іноді можуть досягати 3 метрів в глибину.

Дивіться також:  Самі знамениті чоловіки: список з фото

Раціон пурпурових жаб складають терміти, мурашки та інші дрібні комахи. Земноводне має вузької мордочкою і рифленим мовою, що відмінно допомагає йому добувати їжу з важкодоступних місць.

Третє: миша, у якої зовсім немає волосся на тілі

Ця істота має дуже тонку, майже прозору шкіру. При цьому на тілі безволосої миші повністю відсутня шерстяний покрив, звідси і назва. Тварина суцільно покрито складками і зморшками, гладкими залишаються лише вуха.

Мешкає безволосая миші на африканському континенті. Раціон її складається з насіння трав і зернових культур. Також вона любить ласувати стиглими фруктами і овочами. Крім цього, миші, які проживають в умовах підвищеної вологості, вживають в їжу квіти і листя рослин.

Четверте місце: землекоп

Вид являє собою різновид землероющих тварин. Проживає на території Африки. Найбільш противними тваринами грабарі вважаються за свій непривабливий зовнішній вигляд. На тілі цих істот відсутня рослинність. Голий землекоп покритий тонкою зморшкуватою шкірою рожевого кольору. Хоча ця тварина не найпривабливіше, тим не менш воно є одним з найдивовижніших представників фауни Африки.

Головною відмінною рисою цих істот є їх довголіття. У той час як термін життя інших гризунів подібного розміру ледве сягає двох років, голий землекоп може прожити до 30.

Живе істота на південь від пустелі Сахара. Там він зустрічається в саванах. Примітно, що голий землекоп являє собою один з найдавніших видів ссавців. Останки предків цієї тварини, виявлені вченими, датуються епохою неогену. Перші голі землекопи з’явилися на Землі близько 23 мільйонів років тому.

Землекоп – це невеликий звір. Тіло його досягає в довжину не більше 12 сантиметрів, а вага – 60 грам. Так як основну частину життя істота проводить під землею, очі у нього маленькі. Вони здатні розрізняти лише світло і темряву, але недолік зору компенсується чудовим нюхом і слухом. Землю це істота риє за допомогою величезних різців. Унікальним є будова рота. Щоб грунт не потрапляв в рот, позаду різців є складки губ. Рот закривається позаду гризучих зубів.

Дивіться також:  Армійський сленг: історія виникнення, особливості застосування, значення слів

Голі землекопи ведуть вегетаріанський спосіб життя. В раціон входять коріння і насіння різних рослин.

П’яте: нетопир Дарвіна

Ця різновид риб мешкає в прибережній зоні Галапагоських островів. Відмінною рисою цієї істоти є його неприродно яскраво-червоні губи. Нетопир Дарвіна являє собою одну з небагатьох риб, які практично не вміють плавати. Вона пересувається по дну водойми за допомогою грудних плавців.

Живиться нетопир Дарвіна дрібними рибками і ракоподібними. Рідше в його раціон входять молюски. Для полювання це істота, як і інші представники риб-вудильників, відростило в процесі еволюції иллиций. Він являє собою видозмінену частина спинного плавця. Нетопир використовує його в якості вудки з приманкою. На закінчення иллиция є шкірястий мішечок, візуально схожий на хробака. Пропливають повз риби атакують приманку і потрапляють у пащу нетопыря.

Місце № 6: риба-крапля

Дивно, але коли дослідники вперше виявили даний вид риб, то довго не могли класифікувати його. Риба-крапля схожа більше на згусток слизу, ніж на живого мешканця океану.

Це істота зустрічається лише в найглибших місцях океану, де колосальний тиск води. Зовнішність риби-краплі – це її адаптація до умов проживання. Завдяки липкою плоті це істота може залишатися на плаву в глибинах, де газоподібні бульбашки не будуть працювати.

Сьоме місце: мадагаскарська руконожка

Цей звір є самим рідкісним на планеті, він занесений в міжнародну Червону книгу. Також він вважається одним з найбільш гидких тварин у світі. Популяція мадагаскарської руконожки на сьогоднішній день налічує близько 40 особин. Воно ретельно охороняється владою Мадагаскару. Це істота є єдиним представником сімейства руконожковых і належить до загону напівмавп.

Тварина живе в густих лісах. На деревах проходить основна частина його життя. Мадагаскарські руконожки ведуть виключно нічний спосіб життя. При цьому 80% часу неспання йде на видобуток їжі.

У раціон цих унікальних тварин входять горіхи, личинки комах, коріння рослин, нектар квітів і фруктових дерев. Примітно, що руконожки досить кмітливі звірятка. Розшукуючи личинок на повалених деревах, вони тривалий час можуть вслухатися. Вони це роблять для того, щоб вловити вібрацію, яка виходить від рухаються всередині стовбурів комах. Після того як тварина її виявило, вона прогризає отвір у корі дерева і з допомогою довгих пальців дістає видобуток.

Дивіться також:  Північний порада: опис, структура та важливі дати

Вдень руконожки сплять у дуплах дерев. Термін життя цього унікального істоти може досягати 25-28 років.

Восьме: акула-гоблін

Вона є одним з найбільш гидких тварин, що мешкають у водах океану. Але крім цього, акула-гоблін по праву вважається і найдивнішу серед своєї родини. Вона має відразливою зовнішністю, але така форма тіла наділяє акулу рядом переваг.

Ця тварина живе на величезній глибині. Примітно, що інші різновиди акул не можуть плавати при такому тиску води. Тіло цієї особини відрізняється рожевим забарвленням і в’ялістю шкіри. Однак головна особливість – це її голова, володіє незвичайною формою. Ніс випинає як свого роду кельму. Така форма ідеально підходить для дослідження океанічного дна. Примітно, що коли акула-гоблін закриває пащу, то її морда більше схожа на величезний довгий ніс.

Проживання на величезній глибині передбачає слабке освітлення, тому очі у цієї тварини дуже маленькі. Але це компенсується відмінним нюхом. За допомогою нього вона виявляє свою здобич або інших хижаків.

У раціон акули-гобліна входять краби, риби, ракоподібні та інші живі організми, що мешкають на глибині. Зустрічається ця різновид морських тварин біля берегів Японії, Австралії, Африки та Португалії.

Дев’яте: укари

Ці тварини відносяться до приматів. Укари – зникаючий вид, який зустрічається тільки в басейні річок Амазонка і Оріноко. Найбільшу активність звір виявляє в світлий час доби. Проживають укари маленькими зграями і, на відміну від інших різновидів мавп, досить мовчазні.

Укари воліють селитися на вершинах великих дерев, де і проводять основну частину життя. На землю ці тварини спускаються вкрай рідко. Раціон складається в основному із стиглих плодів, листя і комах.